Incidentenregistratie voor de retail

Inbraak, winkeldiefstal, overval, vals geld, skimming, kassagreep, wisseltruc, sweetharting, insluiting, seksuele intimidatie, wapenbezit en brandstichting. Een greep uit het soort incidenten waar retailers mee te maken hebben . Dit betreft incidenten die voor medewerkers, klanten en de organisatie ernstige en vergaande gevolgende kunnen hebben. 

De retail kenmerkt zich als een sector die te maken heeft met specifieke incidenten. Een supermarkt, groothandel of warenhuis bestaat naast verkoopvestigingen ook dikwijls uit kantoorpanden en distributiecentra. Schade door derving als gevolg van incidenten zoals aanrijding met heftruck, aanvallen op ICT systemen of frauduleuze handelingen van medewerkers zijn reĆ«le risico's.

Doorgaans zijn de locaties van een retail organisatie landelijk verspreid. Vestigingen hebben op zichzelf niet dagelijks met incidenten te maken. Centrale registratie van incidenten en bijbehorende kosten van alle vestigingen moeten inzicht geven in de totale omvang van de schade. Het kunnen melden van incidenten vanuit de vestigingen moet laagdrempeling, eenduidig en simpel zijn.

Syrus wordt binnen de retail sector ingezet voor de registratie en afhandeling van incidenten. Hierdoor wordt inzicht in schades verkregen en is men goed in staat naast de totale schade per incident  (schade verhalen op dader) ook schades inzichtelijk te maken per vestiging, per regio, per soort incident in een bepaalde periode, etc.

Door middel van de management informatie uit Syrus is men beter in staat om het treffen van preventieve maatregelen te onderbouwen en kunnen deze maatregelen ook gericht ingezet worden.

Syrus is uit te breiden met een webformmodule waardoor men vanuit de vestigingen meldingen binnen kan krijgen. Door gebruik van een webformulier is bijvoorbeeld een vestigingsmanager niet meer dan 3 minuten tijd kwijt voor het maken van een melding. Gegevens worden in de centale database opgenomen en hoeven niet opnieuw ingevoerd te worden in tegenstellingen tot meldingen per telefoon of email.

Voor kleine organisaties of organisaties met een beperkt budget is er ook Syrus Lite versie ontwikkeld.

Relevante links:

Syrus Webformmodule

Syrus Lite

Demonstratie aanvragen