Incidentenregistratie voor scholen

Pesten, schelden, schoppen, slaan, diefstal, vernieling, drugs, loverboys, wapenbezit, brandstichting en inbraak. Een greep uit het soort incidenten waar diverse scholen mee te maken hebben. Dit betreft incidenten die voor leerlingen, leerkrachten, ouders en de school ernstige en vergaande gevolgende kunnen hebben.

Scholen kenmerken zich als een gedeeltelijk openbare organisatie waarbij diverse groepen mensen (leerlingen, leerkrachten, etc) uit diverse lagen van de bevolking in verschillende leeftijdscategorieen dagelijks bijeenkomen en voor een langere periode aan elkaar verbonden zijn. Als gevolg hiervan is het onderwijs een sector waar rondom incidenten een specifiek op het onderwijs gerichte aanpak noodzakelijk is.

Zo is een dader dikwijls ook slachtoffer ("Scholier trekt mes na langdurig gepest te zijn.") en kunnen verschillende incidenten gepleegd door één dader (veelpleger) gedurende een langere periode plaatsvinden. Om de totale omvang van een incident goed inzichtlijk te krijgen is een gedegen incidentenregistratie  noodzakelijk.

Syrus is ontwikkeld om te ondersteuen bij een specifiek op het onderwijs gerichte aanpak rondom het registreren en totaliseren van incidenten. Hierdoor is men in staat gerichte maatregelen te nemen met als doel het aantal incidenten terug te dringen.

 De VO-Raad heeft Syrus geselecteerd voor de inkoopwijzer als incidentenregistratie systeem voor scholen

relevante links:

VO-Raad neemt Syrus op in de inkoopwijzer voor scholen

Syrus Lite v/a € 195,-

Demonstratie aanvragen